Călătorie prin Moieciu, jud. Brașov

La Moieciu găsesc o oază de liniște în inima carpaților

Ne așteaptă câteva fotografii realizate în timp ce mașina era parcată, să nu existe dubiu. Sub nicio formă nu aș recomanda să treceți în viteză pe șoselele din munții noștri. Asta, mai ales, când avem motive serioase să facem câteva opriri. Suntem în județul Brașov, mergem spre Moieciu.

peisaj moeciu judetul brasov
drum printre dealurile campulung muscel

A fost odată ca niciodată, a fost un ficior falnic care a cătănit la Câmpulung Muscel. Faină zonă, însă de ajuns era tare greu de la Tămășești. Aproape o zi cu trenul, pe vremea când mai mergea tren acolo. La întoarcere spre casă era mai simplu.

drum de toamna prin dealurile campulung muscel

Un autobuz te ducea de la Câmpulung la Brașov, cale de 80 km de unde erau milioane de trenuri. Ei, acei 80 de km se făceau în 3 ore, pe un traseu incredibil de frumos, pe la Rucăr până la Bran, DN 73. La prima trecere pe acest traseu îmi venea să mă întorc, să mă mai bucur odată de frumusețea locurilor și tot timpul mă întrebam ce-o fi după culmea aia sau cum arată valea cutare.

drumul spre Moeciu judetul brasov
satean harnic pe drumul spre Moeciu jud. Brașov
magar care paste pasnic pe plaiurile judetului brasov
casele frumoase din Moeciu judetul brasov

Între timp, am mai parcurs traseul de multe ori, cu multe devieri, dar încă n-am reușit să acopăr toată zona, așa că, dacă tot avem 3 zile la Brașov, hai să vedem ce oferă acele locuri pe care nu le-am văzut. După ce am ”epuizat” o parte din Sinaia, pentru a doua zi ne programăm o ieșire la Moieciu.

deal falnic deasupra caselor din moeciu judetul brasov
casa frumoasa la umbra dealurilor din Moeciu judetul Brasov

Dimineața devreme, cum avem noi prostul obicei a ne trezi, natura părea potrivnică, punând stavilă ochilor ceață groasă, însă după ce soarele a prins putere negura s-a risipit, iar ochii puteau zburda destul cât să bucure sufletul cu priveliști pe care greu le zăuiți.

drum umbrit prin moeciu judetul brasov

 

După ce punem la cale burticile, ne pornim la drum și la un sfert de ceas peste zece eram deja la Cheia. Pe măsură ce te afunzi în munte, tot mai des îți vine să oprești pentru a fura imagini ce peste un ceas ar putea arăta altfel.

stanci vazute printre brazi

. O jumătate de vale umbrită că soarele nu apucase a se ridica sus pe boltă, cealaltă plină de lumină de la jumătate în sus, coaste de munte încă acoperite cu brumă și altele din care aburi fini se ridicau din bătaia astrului.

drumul care se intinde spre orizont printre brazi
cascada frumoasa alaturi drumului

Am ajuns până la Cheile Grădiștei Resort Fundata, cum îi zice pe românește unde am rămas nițel dezamăgiți că ni s-au cerut bani să putem intra doar pentru a admira 5 minute frumusețea naturii, apoi am coborât și am urcat până la Moieciu de Sus prin Cheia și pe lângă cascada ”La Chișătoare”.

parau care se varsa printre muschii unei stanci

 

Bun și inspirat nume i-a dat cine i l-a dat. Un pârâiaș (atunci când am trecut noi) se scurge pe mai multe cărări pe un perete înmușchiat, apoi se lasă purtat de râul de jos.

stanca acoperita cu muschi
drum de munte cu peisaj frumos la orizont
peisaj de munte Moeciu
capitele de fan de la Moeciu
stanca acoperita cu muschi langa Moeciu
cabane frumoase printre dealuri Moeciu
padure de brazi Moeciu

Am ajuns până la locul numit pe hărți ”Cascada mică Moieciu de Sus”, care nu este decât o denivelare artificială în albia râului. Plin de pensiuni și restaurante peste tot, iar la coborâre deja se aglomeraseră drumurile și cu mașini și cu ființe.

pasune Moeciu
padure de brazi si pasune Moeciu
un brad plin de conuri pe dealurile jud. Brasov
serpentina Moeciu
peisaj belvedere Moeciu
serpentina la urcare Moeciu

 

Foarte frumoase locuri unde chiar merită să petreci vreme bună doar pentru relaxare.  

peisaj belvedere Moeciu
drumul catre Moeciu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights